Föreningens hus i vinterskrud Föreningens hus i vinterskrud

Arboga Arbetareförening
(Föreningen som är helt opolitisk)


Föreningen har drygt 500 medlemmar, som betalar årsavgift.
Fastigheten Svärdsfejaren 4, alltså Nygatan 26 ägs och förvaltas av föreningen och medlemmarna. I fastigheten mot Nygatan uthyres två lokaler för affärsrörelser samt in på gården mot Ahlöfsgatan uthyres lokaler till ett bageri.
I föreningens lokaler 1 tr. upp finns kapprum/garderob, toaletter en bar med disk och uppehållsrum där alla gäster samlas samt i anslutning en cafélokal med plats för ~ 40 sittplatser. I stora danslokalen får 100 personer vistas, krav enl. brandmyndigheter. ( Men plats finns nog för 150, som det var förr. ) I anslutning till detta, finns ett rum för stolar och bord samt reservutgång där man också når en hiss (då främst för rörelsehindrade) som går ner på gården Så även ett serveringsrum som har direkt  anslutning till ett kök med kokmöjligheter, disk/diskmaskin samt kylskåp.

Syftet med Föreningen förutom förvaltning av lokalerna är ju sammankomster med trivsam samvaro, typ: Supé med dans, som arrangeras sex gånger per år då ett par gånger där ungdomsrådet arrangerar.

Under huvudföreningen finns även DAMKLUBBEN MARIA  med 130 damer registrerade, som har sammankomster med supé och underhållning, en vardagskväll 4-5 gånger per år, samt en årsfest/supé med dans, där respektive inbjudes. Barnens Julfest tredjedag jul arrangeras även av damklubben.

Vidare har vi även HERRKLUBBEN STEN STURE som har drygt 200 herrar registrerade som återkommande deltagare då främst 2:a fredagen i månaden oktober-december, februari-april, en stor Fem-kamp i maj avslutar säsongen med deltagare från Örebro, Norrköping, Västerås Arbetareföreningar som har rullande arrangörskap.

Som medlem/respektive i Arboga Arbetareförening kan man efter anmälan i Dam eller Herrklubb bli registrerad och då få inbjudan till respektive sammankomst.

Nya medlemmar hälsa välkomna! Kontakta någon i respektive styrelser eller skicka ett enkel mail till adressen nedan


En vädjan till föreningens alla medlemmar, meddela ny / ändrad e-postadress då kommande festers inbjudningar kommer som e-post.

Föreningens e-post arbogaarbetareforening@telia.com

Uthyrare av föreningslokalen:
Carina Widholm-Johansson
Mob:070-655 43 22

Föreningens Bankgiro 5679-3144 Endast för medlemsavgifter 
Föreningens Bankgiro 5244-0906 Övriga ut och inbetalningar